AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

RSS kanali AMD Kamnik

Kaj je RSS?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabite RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov. Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati.

Kako dobim odjemalca za RSS?

Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boste morali to upoštevati pri svoji izbiri. Če uporabljate Windowse in želite zastonjskega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks". RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

Nastavitev RSS-kanalov za različne programe


RSS-Bandit
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download, nato izberite RSS Bandit at Sourceforge.net, na novo odprti strani pa samo izberete prvo povezavo RssBandit1.3.0.42installer.zip pod naslovom rssbandit.
Nastavitev: uporabite funkcijo Locate Feed (Ctrl+S) in v oknu, ki se vam odpre, izberite zavihek Locate this Url, vanj vpišite www.amd-kamnik.si/rss in kliknite gumb Find Feeds. Potrebno je le še izbrati želene kanale in klikniti gumb Subscribe in potrditi izbiro z OK.

Feedreader
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Feedreader, nato izberite Download from Fileforum, na novo odprti strani pa samo izberite Download Now.
Nastavitev: kliknite ikono New Feed levo zgoraj, v vnosno okno pa prilepite (Paste) bližnjico do kanala, ki si jo skopirate s strani www.amd-kamnik.si/rss (Copy Shortcut). Nato je potrebno vpisati še ime kanala. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Mozilla Firefox
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Firefox - Free.
Nastavitev: s klikom na posamezno povezavo desno v spisku kanalov, ki so vam na voljo, se vam odpre novo okno, v katerem si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Mozilla Thunderbird
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberi Free Download.
Nastavitev: z desnim miškinim gumbom kliknite na mapo News & Blogs (lahko si ustvarite tudi novo mapo) in izberete Manage Subscriptions. Kliknete na Add in v polje Feed URL prilepi (Paste) bližnjico kanala, ki ste jo skopirali iz strani www.amd-kamnik.si/rss (Copy Shortcut). Postopek ponovite za vse želene kanale, na koncu pa kliknete OK. Nastavljeni kanali se nahajajo v mapi, za katero ste delali nastavitve.

Internet Explorer
Download: v oknu, ki se vam odpre, v meniju Select your operating system izberite svoj operacijski sistem in pritisnite go.
Nastavitev: Ko izberete želen kanal, se vam odpre novo okno, v katerem izberette Subscribe to this feed, si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Google Chrome
V brskalniku Chrome odprite stran z dodatkom RSS Subscription Extension: v oknu, ki se vam odpre, izberite "Add to Chrome" in namestite dodatek.

Izberite RSS kanal

Novice Dogodki Dokumenti Sporočila za medije

KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 10:00 - 11.30