AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 14. februar 2016, ogledov: 2278

AMD Kamnik s polno paro proti novim ciljem

Za Avto-moto društvo Kamnik je bilo lansko leto, ko je društvo praznovalo 70. letnico delovanja, ne le jubilejno, ampak tudi zelo uspešno, saj so člani društva, ki je pred časom dobilo nov zagon, uspeli uresničiti domala vse zastavljene cilje, hkrati pa so v svoje vrste privabili tudi skoraj sto novih članov. Z dobrim delom bo društvo nadaljevalo tudi v letošnjem letu.

Člani društva AMD Kamnik so se v petek, 12. 2. 2016, na Križu pri Komendi zbrali na svojem rednem letnem občnem zboru, ki sta se ga udeležila tudi predstavnica krovne organizacije in hkrati tudi članica AMD Kamnik, Mateja Drobnič, vodja oddelka za članstvo pri AMZS, ter podžupan Matej Slapar.

amd obcni zbor 2016 4

Poročilo o delu v preteklem letu je podal sekretar ter, po besedah predsednika AMD Kamnik Vladimirja Korošca, tudi najbolj zagnan in aktiven član društva Jelenko Milić, ki je povedal, da je društvo v lanskem letu precej truda vložilo v prepoznavnost društva, tako z izdelavo nove celostne grafične podobe, kot s sodelovanjem in predstavitvami dejavnosti društva na različnih prireditvah ter pojavljanjem v različnih medijih, s čemer je društvo postalo eno izmed najbolj prepoznavnih društev, ki delujejo na območju občin Kamnik in Komenda. S tem je društvu uspelo, ne le obdržati večino obstoječega članstva, ampak članstvo povečati za skorajda sto novih članov in članic, tako da je vseh skupaj trenutno v društvo včlanjenih že kar 650.

V lanskem letu je društvo organiziralo, ali sodelovalo pri organizaciji, več prireditev. Med večjimi je zagotovo potrebno omeniti slovesno akademijo v počastitev 70. obletnice ustanovitve društva, s katero so člani in njihovi gosti obeležili častitljivi jubilej. Precej zanimanja in pozitivnih odzivov, pa je požela tudi »Družinska ura«, ki je bila, v sodelovanju s krovno organizacijo AMZS, v septembru izvedena v času tradicionalnih narodnih noš v Kamniku.

Člani društva AMD Kamnik so sodelovali tudi na dveh dobrodelnih prireditvah, in sicer »Tečem, da pomagam« in »Kolesarim, da pomagam«, ki jih je organiziral LIONS klub Kamnik ter pri organizaciji dvodnevne prireditve »Starodobnikov« in moto dirke v Kamniku, za člane društva pa so organizirali tudi nekaj zanimivih izletov.

Precej truda in dela je bilo v lanskem letu vloženega tudi v vzdrževanje in obnovo društvenih prostorov, pri čemer je potrebno poudariti, da je društvu uspelo oddati v najem nekaj prostorov, ki jih društvo za svoje delovanje za enkrat še ne potrebuje, s tem pa si je društvo zagotovilo tudi stabilen vir financiranja tekočega vzdrževanja društvenih prostorov ter nabave in zamenjave dotrajane opreme.

Vinko Poličnik, predsednik Nadzornega odbora društva, je pohvalil delovanje Upravnega odbora, saj NO ni zaznal nepravilnosti, nadvse razveseljivo pa je, da je društvo v lanskem letu poslovalo s presežkom prihodkov nad odhodki.

amd obcni zbor 2016 12

Prisotne člane društva, ki so se udeležili rednega občnega zbora, je pozdravil tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je v nagovoru pohvalil dobro delo društva, ki je s 650 člani eno izmed večjih, če ne celo največje društvo v občini, njegovim besedam ter pohvalam, pa se je pridružila tudi predstavnica krovne organizacije AMZS Mateja Drobnič, ki je dejala, da je kamniško Avto-moto društvo eno izmed najaktivnejših v Sloveniji.

amd obcni zbor 2016 24

Program dela za letošnje leto je podal in predstavil predsednik društva AMD Kamnik Vladimir Korošec, ki je dejal, da je volje in energije, predvsem pa idej za delo dovolj, ampak, da je na vse skupaj potrebno gledati realno, zaradi česar je tudi program dela v letu 2016 sestavljen in oblikovan realno. Če bo članom društva, poleg zastavljenih ciljev, ob tem uspelo narediti še kaj več, pa bodo ob koncu leta lahko samo še bolj zadovoljni in veseli.

V letu 2016 se bodo v društvu tako nadaljevali s projekti, ki so se že v letošnjem letu izkazali za uspešne in odmevne. Tako bodo tudi letos predstavili delovanje društva in prednosti članstva na obeh sejmih v Komendi, organizirali »Družinsko uro«, sodelovali pri organizaciji humanitarnih prireditev, za motoriste, še pred pričetkom glavne motoristične sezone, organizirali preventivno akcijo »Moto trening«, ki bo združevala tako teoretični, kot tudi praktični del, tekmovanje mladih kolesarjev, sodelovali v različnih preventivnih akcijah na lokalni ravni, ob tem pa izvajali tudi druge, manjše dejavnosti, ki so prav tako sestavni del delovanja društva.

amd obcni zbor 2016 35

Prisotni člani občnega zbora društva so kratka, jedrnata in učinkovita poročila ter zastavljen program dela za leto 2016 sprejeli in potrdili soglasno, v razpravi ob koncu občnega zbora društva, pa so člani podali še nekaj svojih mnenj in predlogov, s katerimi bi v članske vrste AMD Kamnik lahko pritegniti še več članov in članic, predvsem iz vrst voznic in mladih voznikov, ki zaenkrat najbrž še preslabo poznajo vse prednosti članstva v AMD Kamnik oz. Avto-moto zvezi Slovenije.

Občni zbor društva AMD Kamnik se je končal s sproščenim druženjem ob malici, lahko pa rečemo, da se je društvo nemudoma lotilo uresničevanja zastavljenih ciljev, saj so se člani in članice društva že dan kasneje, v soboto 13. februarja 2016, podali na svoj tradicionalni pohod v Tamar in si ob tem mimogrede ogledali še Planico.

Vir: www.kamnik.infoObjavite vsebino na Facebook-u

Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Izberite arhiv

2024 (4)2023 (8)2022 (15)2021 (17)2020 (15)2019 (6)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 10:00 - 11.30