AMD Kamnik
POMOČ NA CESTI 1987

Novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 14. september 2015, ogledov: 1604

Družinska urica na Trgu svobode

Kamnik.info: Člani društva AMD Kamnik so v soboto, 12. septembra 2015, v sodelovanju z AMZS Slovenija, pripravili zanimivo prireditev imenovano »Družinska urica«, katere namen je varnostno osveščanje udeležencev v prometu.

V sklopu številnih prireditev ob Dnevih narodnih noš v Kamniku, so člani Avto-moto društva Kamnik, ob pomoči krovne organizacije AMZS, pripravili t.i. »Družinsko uro«, poučno preventivno prireditev, na kateri so številne obiskovalce na zabaven način seznanili in podučili z ukrepi za boljšo varnost v prometu.

Medtem, ko so najmlajši nadvse uživali v spretnostni vožnji z električnimi avtomobilčki, ki je bila, za nameček od priložnostnega luna-parka nedaleč stran, na Trgu svobode brezplačna, so se nekoliko starejši preizkusili v simulaciji vožnje z motorjem, med njihovimi starši oz. odraslimi obiskovalci prireditve, pa so največ zanimanja požela posebna očala za simulacijo vinjenega stanja, s pomočjo katerih so lahko, na povsem enostaven način, preverili svoje motorične spretnosti oz. težave, kakršne imajo vozniki ob zaužitju večje količine alkohola.

DNN 45-2 9

Z nadetimi posebnimi očali, ki so simulirale »pijan pogled« voznika, je bila težavna že hoja po ravni črti, da o spretnostnem sprehodu in pobiranju žetona sploh ne govorimo, zato je vse skupaj med prisotnimi zbujalo salve smeha, predvsem pa dobrodošlo spoznanje, da so motorične spretnosti pod vplivom alkohola res močno zmanjšane in da je vožnja v takšnem stanju v resnici preklemansko nevarna.

DNN 45-2 5

Zelo poučen in zabaven je bil tudi simulator prevračanja avtomobila, ki je bržčas še tako vztrajnega neuporabnika varnostnega pasu prepričal, da se je z varnostnim pasom nedvomno pametno privezovati predvsem zaradi varnosti in ne zgolj zaradi policistov, ki kaznujejo njegovo neuporabo, predvsem bodoči vozniki, pa si bodo visenje na glavo in pomen uporabe varnostnega pasu, zagotovo zapomnili za vse življenje.

DNN 45-2 18

Skratka, članom kamniškega društva AMD, ki so z izvedbo »Družinske urice« izpolnili tudi enega izmed številnih zastavljenih letošnjih ciljev, je uspelo izpeljati poučno, zabavno ter tudi zelo dobro obiskano prireditev, za katero pravijo, da bo postala kar tradicionalna, kar bo zagotovo več kot dobrodošlo.

Ne le zaradi poučne vsebine in osveščanja o pomenu varnosti v prometu, ampak tudi zaradi zelo pozitivnega odziva obiskovalcev prireditve, nenazadnje pa je prireditev nadvse prijetno poživila tudi utrip nekoliko mirnejšega kotička v starem mestnem jedru Kamnika. Trg svobode je namreč zaživel v pravem mestnem utripu, kjer je nekoliko zavetje pred vsesplošno gnečo, ki je te dni vladala na Glavnem trgu in Šutni, poiskalo v zavetju najstarejšega kamniškega trga, kjer so uživali tako v sami prireditvi, kot tudi dobri gostinski ponudbi Gostilnice Pri podkvi, kjer je vedno mogoče v miru in sede pojesti in popiti kaj dobrega.
 

DNN 45-2 113

Zato ni nič nenavadnega, da so bili organizatorji prve kamniške »Družinske urice« z obiskom in odzivom več kot zadovoljni, saj je društvo tekom same prireditve pridobilo precej novih članov, ki so se vpisali v društvo, v zameno za razmeroma nizko članarino, pa bodo v prihodnje deležni kar nekaj koristnih ugodnosti, ki jih svojemu članstvu ponujata tako AMD Kamnik, kot tudi Avto moto zveza Slovenije.

Več o delu društva in članstvu v AMD Kamnik, si lahko ogledate na njihovi spletni strani, kjer se v društvo AMD Kamnik in AMZS, s pomočjo spletne prijavnice tudi včlanite.

www.amd-kamnik.siObjavite vsebino na Facebook-u

Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Izberite arhiv

2021 (17)2020 (15)2019 (6)2018 (7)2017 (9)2016 (21)2015 (31)2014 (9)2013 (1)
KONTAKT

AMD Kamnik
Trg svobode 6
SI-1241 Kamnik

Telefon: (01) 8391 320
E-pošta: info@amd-kamnik.si

DELOVNI ČAS


Pisarna za člane AMD Kamnika je odprta ob sredah: od 11:00 - 12.30